PREDSTAVITEv

Leta 2012 smo si zastavili načrt, da z novim sistematičnim pristopom dela poizkusimo vzgojiti mlade športnike-triatlonce, ki bi nekoč zastopali Slovenijo na velikih tekmovanjih in olimpijskih igrah v triatlonu. Slovenski moški predstavniki so tedaj bili daleč od točk svetovnega pokala ali nastopov na velikih tekmovanjih. V ženski konkurenci pa je takrat, kot še danes voz vlekla Mateja Šimic, ki je letos v Riu že drugič zastopala Slovenijo na olimpijskih igrah v triatlonu. Postavili smo portal SCR.T, ki je imel namen promocije triatlona in vir koristnih informacij za vrhunske ter rekreativne športnike. Naša ciljna skupina pa so bili mladi, ki smo jih skušali navdušiti za ta šport.

 

Najpomembnejše poslanstvo, ki nas spremlja so mladi. Menimo, da so mladi nosilci razvoja, obstoja in napredka naše družbe ter športa. Prav zato jim bomo posvečali dodatno pozornost. Ob zaostrenih finančnih in družbenih razmerah današnjega časa se zavedamo, da obstajajo nadarjeni športniki, ki si naprednega treninga in tekmovanj ne morejo privoščiti. Kljub temu, da imajo talent in voljo in bi lahko postali odlični športniki ter vzorniki naslednjim generacijam. Naš cilj je, da jim to možnost napredka po naših najboljših močeh omogočamo in da ji na tej poti pomagamo. 

 

Vse do danes smo pripeljali kar nekaj mladih triatloncev na nivo iz katerega lahko posežejo proti svetovnemu vrhu. S trdim delom in predanostjo pa je ob dobri strokovni podpori mogoče le tega tudi osvojiti. Naša strokovna ekipa skrbi, da imajo športniki vso potrebno podporo pri svojem udejstvovanju. Tako pri treningih, tekmah, šolanju, zdravstveni oskrbi in vsemu kar sodi zraven.

 

V prihajajoči sezoni smo se zaradi uspešnosti odločili še nadgraditi sistem in se povezali s strokovnjaki in klubi iz tujine, saj to omogoča boljše treninge in večjo možnost napredovanja ter pridobivanja izkušenj za tekmovalce ter strokovno ekipo. Poleg tega pa bomo še naprej skrbeli za ozaveščenost o sekundarnih plateh triatlona in bomo še naprej objavljali strokovne članke naših sodelavcev o prehrani, vadbi, medicini, tehniki in taktiki ter ostalih zanimivih temah. V kolikor se vidite v triatlonu in naši ekipi vabljeni, da se nam pridružite pri treningih, izkoristite svoj potencial ter odkrijete kje so vaše meje.

Triatlon Ptuj.jpeg