TrenaZni proces

TEKMOVALNI TRIATLON

 

Triatlon je športna disciplina, ki vključuje neprekinjeno dokončanje treh zaporednih vzdržljivostnih športnih disciplin plavanja, kolesarjenja in teka. Moderna doba se je pričela leta 1974 v ZDA. Od Sydneya leta 2000 pa je triatlon tudi olimpijski šport​

Trening tekmovalnega triatlona

Trening triatlona je zelo zanimiv in kompleksen, saj je treba obvladati tri različne discipline, ki se v veliki meri med sabo izključujejo glede na optimalno telesno konstitucijo primerno posamezni disciplini. 

 

V klubu vzgajamo mlade tekmovalce za nastope v kratkem triatlonu. Torej v disciplinah šprint in standard triatlon, v katerem se tekmuje tudi na Olimpijskih igrah. Imamo mladinsko in člansko selekcijo. Pristop k trenažnemu procesu je možen ob dopolnjenemu 8. letu starosti. Od tekmovalcev se zahteva predanost k športu, vestnost in organiziranost. Tekmujejo na vseh uradnih tekmovanjih v Sloveniji in v tujini ter so deležni podpore, ki jo potrebujejo tekom svojega razvoja.

 

V klubu imamo mnogo kategoriziranih športnikov, članov slovenske triatlonske reprezentance, ki uspešno zastopajo barve kluba ter slovenske reprezentance na domačih in mednarodnih tekmah.

 

V sezoni 2015 smo z moško ekipo prvič v naši zgodovini postali EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI Slovenije v triatlonu! To lovoriko smo uspešno branili vsa leta do sedaj.

Naši najboljši tekmovalci uspešno nastopajo na tekmah za svetovni pokal in mednarodnih prvenstvih!

V kolikor imate predznanje iz plavanja ali teka in si želite preizkusiti v triatlonu ali ugotoviti, če imate potreben talent za ta šport potem ste vabljeni, da nas kontaktirate, da opravimo preizkus in se morebiti priključite našim športnikom pri trenažnem procesu.

 

EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI 2018

EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI 2017

EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI 2016

EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI 2015

​KRATKI TRIATLON 

 

Za vrhunske rezultate je potrebna predvsem hitrost. Dobro plavanje je predpogoj za vidnejše rezultate. Treningi postopoma potekajo vsakodnevno in večkrat na dan. 

Razporeditev treningov mladincev:

PLAVANJE: 3-6x tedensko

KOLESARJENJE: 1-2x tedensko

TEK: 2-3x tedensko

​​

Razporeditev treningov članov:

PLAVANJE: 4-6x tedensko

KOLESARJENJE: 2-4x tedensko

TEK: 4-5x tedensko​

V splošnem discipline v triatlonu delimo na:

a) KRATKI TRIATLON (standardni oziroma olimpijski)

Je najvišji rang oziroma najbolj konkurenčno tekmovanje v svetu triatlona. Najboljši triatlonci na svetu se vsake 4 leta pomerijo na OLIMPIJSKIH IGRAH. Tu lahko nastopi le 55 najboljših na svetu, ki se pred tem morajo kvalificirati skozi kontinentalni (evropski) in svetovni pokal.

 

Razdalji v katerih se tekmuje: 

- super sprint razdalja: 250-300 m plavanja, 8-12 km kolesarjenja, 2-3 km teka

- sprint razdalja: 750 m plavanja, 20 km kolesarjenja, 5 km teka

- olimpijska razdalja (tudi mednarodna ali standardna ali kratka razdalja): 1500 m plavanja, 40 km kolesarjenja, 10 km teka

- štafeta: 250 - 300 m plavanja, 6-8 km kolesarjenja, 1,5 - 2 km teka)

 

 

b) DOLGI TRIATLON

So vse daljše različice triatlona, kjer pride do izraza ultra vzdržljivost. Mnogi vrhunski tekmovalci se ponavadi po končani karieri v kratkem triatlonu preizkusijo še na daljših razdaljah, kjer pa je konkurenca dosti manjša. Tekmovanja potekajo pod svetovno organizacijo ITU ter nekaterimi zasebnimi med katerimi sta najbolj znani Ironman ter Challenge. Tekmovanja so zelo popularna, saj lahko rekreativci tekmujejo na isti progi kot profesionalci le nekaj minut za njimi.

 

Delijo se na:

- srednje razdalje: (tudi polovična ali dolga razdalja): 1.9 km plavanja, 90 km kolesarjenja, 21.1 km teka ali 4 km plavanja, 120 km kolesarjenja, 30 km teka

- dolge razdalje: (ultra ali ironman razdalja): 3.8 km plavanja, 180 km kolesarjenja, 42.2 km teka

državni prvaki 2018
državni prvaki 2017
državni prvaki 2016
državni prvaki 2015
CLANARINA

Letna klubska članarina znaša 25 eur. 

 

 

vadnina
Tekmovalni program VRHUNSKI SPORT - mladinci in elite

Mesečna vadnina:

- triatlon 115 eur

- plavanje 55 eur

- tek in kolesarjenje 60 eur

rekreacija program VODENIH SKUPNIH TRENINGOV - odrasli in otrocI

Mesečna vadnina (plavanje 2x tedensko, tek 1-2x tedensko, kolesarjenje po dogovoru):

- triatlon 60 eur

- plavanje 40 eur

- tek 20 eur

© 2018 Triatlon Lajf / Produkcija: KAT web design

 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon